Beoordelingen Ryanair

Dat Ryanair een budget vliegmaatschappij is hoeft niet te betekenen dat alles er omheen zoals de service en het vliegtoestel minder van kwaliteit zijn. De maatschappij speelt er juist goed op in door hun reizigers veel informatie en aanbiedingen te bieden om de reis met Ryanair zo compleet mogelijk te maken. De beoordelingen die reizigers geven voor de vliegmaatschappij kunnen hierover nog wel eens verschillend zijn. Per reiziger is de beoordeling van een vliegmaatschappij ook anders. Dit heeft vooral met de (eerdere) ervaringen te maken. Bij nieuwe reizigers houdt het vooral in dat hun verwachting een mening schept. Daardoor kan hun oordeel positiever of negatiever uitvallen. Over het algemeen nemen de mensen die met Ryanair vliegen toch in acht dat het een budget vliegmaatschappij is en dat er minder uitgebreide keuzes zijn.

Wanneer je de services van Ryanair, voor het boeken van vliegtickets, maar ook tijdens de vlucht aan boord van het toestel vergelijkt zul je zien dat er best wel verschillen zijn. Zo is er bij Ryanair geen onboard maaltijdservice (die al bij de vlucht inbegrepen zit). Vaak als je via een andere, wat duurdere, maatschappij boekt, zit het eten er al bij in. Natuurlijk moet je hier voor betalen, vandaar de hogere vliegticket prijzen. Ryanair is eigenlijk een vliegmaatschappij die alles uitkleed, zodat de vlucht goedkoop blijft. Mensen kunnen natuurlijk aan boord wel wat eten en drinken. De ene reiziger vindt dit plezieriger dan de ander, en dit zal hij of zij ook meenemen in wat de beoordeling achteraf is.

Omdat Ryanair gebruik maakt van de secundaire vertrekhavens (ook wel hubs genoemd), hebben ze niet een eigen balie of standplaats. Dit betekent dat men vaak incheckt bij een algemenere balie die ook voor andere vliegmaatschappijen wordt gebruikt. Ook de service verandert dan een beetje; men kan zich indenken dat bij het inchecken niet alle informatie over de vlucht bij de incheckbalie voor handen is, of dat er gegevens niet bekend zijn bij de mensen achter de balie. Het meest handige is om voordat je op reis gaat even de luchthaven van vertrek online op te zoeken. Voor verschillende luchthavens die veel door Nederlanders gebruikt worden hebben we al een overzicht gemaakt:

Als je zonder koffer reist, dan heb je het voordeel dat je gelijk naar de douane ingang kunt gaan. Je hoeft geen koffers in te checken en het scheelt weer een wachtrij. Veel reizigers vinden het juist prettig om gelijk door te kunnen lopen, vooral de mensen die vaker vliegen. Als je vaker met Ryanair hebt gevlogen dan zal je bekend zijn met dit concept. Het scheelt ook gelijk mankracht en personeel wanneer er niet verplicht een ticket bij de incheckbalie gehaald hoeft te worden. Wij horen over het algemeen dat de reizigers die met Ryanair vliegen, vanaf alle luchthavens, heel erg blij zijn met deze manier van inchecken, en ze zeggen dan ook dat het enorm veel tijd scheelt. Natuurlijk zijn er mensen die dit juist negatief vinden, en het geheel van Ryanair ook iets minder positief beoordelen.

Een van de belangrijkste punten waar Ryanair de laatste jaren geeft gewerkt is eigenlijk voort gekomen uit het feit dat een aantal reizigers iets meer dan de standaarden wilde. Bijvoorbeeld meer beenruimte of misschien iets meer service. Dit zijn twee punten die uit beoordelingen en enquetes zijn gekomen. Na een aantal sessies hierover binnen het team van Ryanair is besloten om op een aantal punten iets meer service te bieden. Zo is er bijvoorbeeld op het vliegveld een extra rij gekomen. Een qeue zoals dat genoemd wordt. Als u kiest voor deze optie, kost het u een klein bedrag per vliegreis maar u heeft dan wel de keuze om snel in te stappen met priority boarding. Deze optie maakt het mogelijk om te kiezen om als eerste in het vliegtuig te gaan. Doordat Ryanair niet werkt met stoelnummers, maar reizigers vrij laat kiezen waar ze willen gaan zitten, kunnen ze nu toch meer service bieden. Dit wel tegen betaling, maar de klant is bereid dit te doen.

Heeft u een beoordeling over de service van Ryanair, het kopen van vliegtickets bij Ryanair of andere ideeen over de beoordeling van Ryanair? Dan kunt u die ons altijd laten weten, en dan proberen wij hierop in te spelen door informatie te geven over hoe dit probleem (als het al een probleem is) verholpen of omzeild kan worden. Gebruik hiervoor ons contactformulier.

Goedkope Reisverzekering

Ryanair tickets met iDeal