Goedkoop vliegen vanaf Groningen-Eelde

In 2012 is het dan eindelijk zo ver: Ryanair heeft zich ingeschreven om vanaf de zomer te vliegen vanaf het vliegveld bij Groningen. Nu zijn ook alle reizigers die uit het noorden komen binnen handbereik om te vliegen naar alle Europese bestemmingen. Het is de bedoeling dat Ryanair vanaf Groningen richting een aantal Zuid-Europese bestemmingen gaat vliegen. Op dit moment zijn de bestemmingen hieronder in dit plaatje bereikbaar vanaf Groningen, maar het is vast ook zo dat in de komende maanden flinke uitbreidingen worden gepland.

Voorzieningen op Groningen Eelde Airport

Als je de terminal binnenkomt heb je al gelijk de mogelijkheid om nog even last-minute te shoppen voor je door de douane gaat. Er zijn een aantal winkeltjes; waaronder een restaurant, OAD reizen balie en informatie balie. Bij deze informatie balie kan je informatie krijgen over de omgeving van Groningen maar ook over diverse vluchten. Voor het boeken van hotels in Groningen kan je hier ook terecht. De ‘airportshop’ is een tax free winkel welke achter de douane zit. Hier kan je tegen een gereduceerde prijs producten kopen. Het is vergelijkbaar met Schiphol omdat hier ook veel merkproducten worden verkocht.

Van en naar het vliegveld

Het vliegveld ligt ten zuiden van de hoofdstad Groningen en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De afstand tot Groningen is bijna 15 km. Met de auto kan men via de A28 erheen. Voor mensen die met het openbaar vervoer willen gaan is er een Qbuzz die vertrekt van het centraal station in Groningen. Vanuit Assen rijdt er ook een bus, de lijn 51 en vervolgens een klein stuk met lijn 2. Wij raden aan voor vertrek naar het vliegveld even te kijken op de 9292OV website voor informatie over actuele vertrektijden. Let op: je moet 1,5 uur voordat de vlucht vertrekt aanwezig zijn. Neem dus op tijd een bus of laat je brengen door familie of vrienden. Ook is er een taxi die reizigers thuis kan ophalen, maar die zijn nogal duur.

Alle parkeerplaatsen:
30 minuten € 1,50
1 dag: € 20,00
2 dagen: € 25,00
Vanaf 15 dagen: € 66,00

Meer informatie

Omdat Groningen Airport nieuw is in het assortiment van vertrekluchthavens van Ryanair kan het zijn dat er nieuwe informatie komt. Wij proberen met zorg deze pagina up-to-date te houden, maar het kan voorkomen dat er iets mist. Mocht u dit willen doorgeven dan kan het contactformulier elders op de site gebruikt worden. Meer informatie over het vliegveld en de actuele vertrektijden zijn beschikbaar via de site www.groningenairport.nl.

Goedkope Reisverzekering

Ryanair tickets met iDeal