Online inchecken bij Ryanair

We hebben gemerkt dat er nogal wat vragen zijn omtrent het online inchecken bij Ryanair. Sinds de update van de website kunnen sommige reizigers niet inchecken en hun boarding pass printen. Dit is heel vervelend en kan voor nare verrassingen zorgen. Maar goed voorbereid op pad en advies van ons als frequente reizigers kan geen kwaad. Enkele reizigers hebben ons al gemaild en gevraagd hoe ze konden inchecken via de site van Ryanair. We hebben hun in eerste instantie doorverwezen met de helpdesk van Ryanair, maar het is goed om onderstaande even te lezen en te proberen voordat je met de klantenservice contact opneemt.

Stap 1: Button online inchecken Ryanair website

Via de site van Ryanair kan je rechtboven kiezen voor online inchecken. Na het invoeren van het vluchtnummer, het vertrekpunt en de bestemming kan je de boeking bevestigen. Je zult hier de passagiers van dit boekingsnummer zien staan. Er wordt gevraagd om alle gegevens in te voeren zodat de boarding passes gemaakt kunnen worden.

Stap 2: Bevestigen passagiers en kiezen extra’s

Eerder was het bij Ryanair niet mogelijk om een stoel te kiezen. Elke passagier moest in de rij staan naar het vliegtuig en daar werden de plaatsen vergeven aan diegene die als eerste er waren. Omdat de service hierin is uitgebreid kan je bij het bevestigen van de boeking nu ook een stoel in het toestel kiezen. Het gaat om de rijnummers 1 tot en met 4 en de nooduitgangen aan beide zijden. Voor een paar euro bovenop de ticket prijs kan je dan een keus maken en wordt deze plek gereserveerd. Per persoon betaal je een bedrag hiervoor.

Afronden online inchecken

Als je bij de voorgaande stap een extra reservering gemaakt hebt voor een stoel dan wordt er gevraagd dit bedrag met de creditcard bij te betalen. Op zich hoef je geen extra stoel te reserveren, want bij Ryanair zijn vaak genoeg nog stoelen vrij. Als je dan in het toestel vraagt aan het personeel om wat meer ruimte kan het zo zijn dat je zonder problemen alsnog een gratis plekje bij de nooduitgang krijgt.

Het afrond proces houdt in dat je van Ryanair een bevestiging krijgt en je vervolgens de boarding passes kan printen. Let op: voor elke reiziger is er een losse boarding pass die je moet printen. Het is heel belangrijk dat je dit doet, en vooral de printjes niet vergeet. Zoals we elders al vermeldde kost het geld als je bij de balie op het vliegveld staat en je bent je pass kwijt. Dit kan tot 30 euro per persoon oplopen, en is zonde van je geld. Immers willen we goedkoop vliegen en met deze actie zou de prijs van de vlucht al flink op kunnen lopen. Print daarom dus en zorg dat de tickets ergens liggen waar je ze makkelijk kunt vinden ( bijvoorbeeld portomonnee/hoesje in je reistas).

Tot slot
Mocht je alsnog niet kunnen inchecken, dan kan het verstandig zijn de klantenservice van Ryanair te bellen. Zij kunnen direct de boekingen bevestigen en indien er iets niet juist is dit aanpassen. Met onderstaande gegevens kan je hen bereiken:

0900 04 00 860 – Engels gesproken – EU 0,45 per minuut
Gesprekken met mobiele telefoons en andere netwerken kosten mogelijk meer.
Onze lijnen zijn open van maandag tot en met vrijdag van 9:00 – 18:00 CET,
Zaterdag 10:00 – 17:00 CET en Zondag 11:00 – 17:00 CET


Goedkope Reisverzekering

Ryanair tickets met iDeal